ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

185 atleet Geert Lauryssen 2de in de hel van Kasterlee.

03.01.2018

De Hel van Kasterlee is niet zomaar een duatlon. Het is een langeafstandsduatlon die bovendien in –soms extreme- winterse weersomstandigheden wordt afgewerkt. De strijd is een ware uitputtingsslag die 8 tot 12 uur lang kan duren. Zonder een fenomenaal karakter en uithoudingsvermogen red je het niet.

185 atleet Geert beschikt zonder twijfel over deze 2 eigenschappen. Geert, die al jaren deel uitmaakt van het 185 triatlon team, heeft zich zeer gericht voorbereid op deze Hel van Kasterlee. Niet enkel door het volgen van uitgebalanceerde 185-trainingsschema’s maar ook zijn voedingspatroon werd onder de loep genomen en waar nodig verbeterd. Geert’s uiteindelijke doel is om zijn gewicht naar beneden te krijgen met het oog op het triatlon seizoen. Aangezien zijn vetpercentage al laag is, zal er dus meer nodig zijn dan enkel vetverlies. Hij zal ook spiermassa moeten verliezen.

Beter presteren met minder spierkracht, kan dat?

Het antwoord hierop is zeer duidelijk: ja! Een atleet die spiermassa wil verliezen maar niet wil inboeten aan prestatie moet spiermassa verliezen op de plaatsen die hij het minst nodig heeft bij zijn sport. Om het simpel te stellen verliest een wielrenner beter spiermassa in zijn armen dan in zijn benen om gewicht te verliezen. Dit noemen we de functionele kracht.

Samen met 185 diëtist Jens Lauwers werd Geert’s voedingsdagschema opgesteld. Dit was gebaseerd op zijn normaal voedingspatroon met aangepaste porties en alternatieve voedingsmiddelen voor de ongezondere keuzes die hij in het verleden maakte. Zo werd ervoor gezorgd dat zijn voedselinname en zijn lichaamsbeweging perfect in verhouding waren om gewicht te kunnen verliezen. Naarmate de Hel van Kasterlee dichterbij kwam werd specifiek gekeken welke voeding hij tijdens de wedstrijd en de dagen voordien nodig had om voldoende reserves op te bouwen om de helletocht van 8u rond te maken.

Heb jij ook een lichamelijk doel of specifiek vragen rond voeding en sport? Contacteer ons dan.

Proficiat Geert!koen michielsen webdesign