185 Wielerkamp

Ben jij tussen 10 en 14 jaar en gebeten door de fietsmicrobe? Laat jezelf dan onderdompelen in de wondere wereld van het wielrennen tijdens onze 185 Wielerstage!

20.06.2018

Ga in een begeleide groep de weg op en kom aan de hand van leuke workshops meer te weten over het leven op en naast de fiets.

Op maandag starten we de week met een leuke groepsrit. In de namiddag leer je aan de hand van een leuke quiz heel wat bij over gezonde sportvoeding en maken we ook zelf onze eigen energiebars en -drank! Dinsdagvoormiddag staan er twee workshops gepland: één rond techniek op de fiets en de andere rond fietsonderhoud. In de namiddag maken we weer een groepsrit, waarbij we zullen focussen op het bergop rijden. Op woensdag starten we met een wedstrijdje tijdrijden en in de namiddag staat naast een stabiliteitstraining ook een infosessie over inspanningstests gepland.

Op donderdag trekken we naar het crossparcours ‘De Molenbergen’ om onze beste kunstje in het veld te laten zien. Aan de hand van enkele leuke proefjes werken we hier aan onze veldrittechnieken. We sluiten deze dag op verplaatsing af met een leuk bosspel. Heb je geen crossfiets of moutainbike ter beschikking geen getreur wij regelen dit voor jou. De week afsluiten doen we op een leuke en ontspannende manier. Onze afsluitende groepsrit brengt ons tot recreatiedomein ‘De Moste’ in Meer voor een middagje waterpet.

Kortom, de eerste 185 Wielerstage wordt een week vol fietsplezier. Het kamp vindt plaats van 6 tot 10 augustus 2018 en alle fietsende jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar zijn welkom, van beginende fietser tot wedstrijd fietser! Het kamp is zonder overnachting, middagmaal en vieruurtje worden door ons voorzien. Een plaatsje op het kamp kost €185. Schrijf je hier snel in, we nodigen je dan uit voor een infomoment, de plaatsen zijn beperkt!

koen michielsen webdesign