ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Ladies on Tour

Altijd al eens de wijde wereld willen intrekken met de fiets? Je wilt een nieuwe sportieve uitdaging aangaan maar je weet niet hoe te beginnen?

15.06.2018

185 coaching center start met een nieuw project specifiek gericht naar de beginnende fietsende vrouw. We starten vanaf nul en dat mag je vrij letterlijk nemen. Zo zullen de basics van het fietsen worden uitgelegd en gedemonstreerd in een initiatieles. Trainingen zullen specifiek voor u gericht zijn en je fiets wordt tot in het detail gepositioneerd om zo comfortabel mogelijk te fietsen. Maar wie denkt dat fietsen alleen maar afzien is om gewicht te verliezen of goed is voor onze gezondheid heeft het mis. Fietsen is ook een sociale aangelegenheid. Leer nieuwe mensen kennen die net zoals jij starten met fietsen. Ga samen op pad op een zomerse dag met vriendinnen. Stop even op een terrasje om je terug op te laden. Het kan allemaal.

Initiatie voor de startende fietser

Samen met alle vrouwen wordt een gezamenlijk initiatie georganiseerd. Deze wordt gegeven door onze eigen coach Brent en 185 wielrenster Isabelle Beckers (Lotto soudal ladies). Hierin worden de belangrijkste tips en tricks om te starten met fietsen meegegeven. De inhoud zal bestaan uit verschillende aspecten van het fietsen zoals:

Materiaal en onderhoud

U zult uitleg krijgen over hoe een fiets eruitziet en welke onderdelen er allemaal opzitten. Ook leren we u hoe u fiets moet onderhouden en hoe u bijvoorbeeld een band kunt vervangen, zodat u op alle onheil voorbereid bent op uw eerste fietstochten.

Fietstechnieken

Voor u als beginnend fietser zijn de verschillende technieken op de fiets natuurlijk niet vanzelfsprekend. Maar geen paniek! In deze initiatie komen verschillende technieken aanbod zoals hoe u correct moet remmen en schakelen, het in- en uitklikken met klikpedalen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u leert hoe u een bocht neemt en hoe u in groep rijdt om onveilige situaties te vermijden.

Bikefit

Als je fietst dan wil je uiteraard comfortabel op de fiets zitten. Er is niets zo leuk als goed op je fiets zitten. Maar het is niet zo eenvoudig om je fiets perfect af te stellen. Er zijn dan ook tal van kwaaltjes die snel de kop opsteken tijdens het fietsen. Veel van deze kwaaltjes en zelfs blessures kunnen verholpen worden door een goede positie op de fiets. Het vrouwenlichaam is anatomisch helemaal anders dan de man, toch zien we dat hier vaak geen rekening mee wordt gehouden. Met onze geavanceerde 3D meettoestellen en anatomische screening zetten we uw fiets perfect.

Speciale aandacht naar vrouwenzadels en vrouwenkledij.

Iedere vrouw wil er op en top uitzien, zelfs op de fiets kan dit. Gedaan met te grote lelijke koerstruitjes. De vrouw heeft nu echt wel veel keuze om stijlvol te fietsen. Als we aan fietskledij denken denken we meteen aan de fietsbroek. Deze is voorzien van een zogenaamd zeemvel binnenin om de druk en wrijving te verminderen. Er zijn echter veel verschillende vormen. Een fietsbroek voor dames ziet er dan ook helemaal anders uit dan één voor heren. Deze zullen ook voorgesteld, gepast en aangekocht kunnen worden tijdens de initiatieles.

Inspanningstest & trainingsadvies

Maar niet enkel een goede positie op de fiets is essentieel om comfortabel te fietsen. Met een getraind lichaam voelt alles aan alsof het niets is. Aan de hand van een inspanningstest brengen we u huidige conditie in kaart. Op basis van deze gegevens stellen we de juiste trainingszones voor u op en maken we een individueel trainingsschema, rekening houdend met u persoonlijk werk- gezinssituatie.

Voeding Wat met voeding?

Wat moet ik eten voor, tijdens en na een training of wedstrijd? Hoe kan ik mijn dagelijks voedingspatroon aanpassen zodat ik nog efficiënter gewicht kan verliezen? Onze Sport diëtist Jens Lauwers zal dan ook een algemene lezing geven over sportvoeding. Optie: u kan, indien u dit wil, ook een persoonlijk afspraak maken met de diëtist voor voedingsadvies op maat.

Inhoud pakket:

  • Initiatie workshop voor de startende fietser.
  • Bikefit speciaal voor vrouwen
  • Inspanningstest & op maat gemaakte trainingsschema’s
  • Lezing voeding en sporten
  • Einddoel kom op tegen kanker rit van 90km

koen michielsen webdesign