ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Bikefit Heidi Heindryckx

20.06.2018

Recent ben ik bij 185 coaching center geweest voor een bikefitting, omdat ik blijvende ongemakken had op de fiets. Ik heb begin dit jaar, onder impuls van mijn partner, een racefiets aangekocht.

Mijn man fietst reeds een zestal jaar, zowel mountainbike als racefiets. Hij is vol enthousiasme over het fietsen, mij leek het wel leuk om dit met twee te doen, zeker nu de kinderen groter en zelfstandiger zijn. Als uitdaging heb ik de mont Ventoux genomen. Mijn man fietste deze echter al tweemaal op, telkens met wat pech weliswaar; slecht weer en fiets gestolen. Daarom zeg ik nu derde keer, goeie keer. Ik ga mee.

Mijn eerste ervaring: Mijn racefiets dateert van begin maart dit jaar. Van die eerste ritten herinner ik mij dat ik gevallen ben, vreselijk pijn aan mijn zitknobbels had, slapende vingers en pijnlijke polsen. Mijn arm uitsteken om richting aan te geven was ook niet aan mij besteed, kruispunten waren niet mijn favorieten momenten. Kortom ik voelde mij niet veilig op de fiets. Dit kon zo niet verder, op die manier ga ik de mont Ventoux niet boven geraken. Op aanraden van mijn man en een vriend van Jeroen ben ik bij de 185 coaching center terecht gekomen. Een week voor de bikefitting was ik ook bij mijn osteopaat langs geweest omdat ik rugklachten bleef hebben. Dit was vooral te wijten aan een onstabiliteit van mijn bekken.

Ik ben bij jullie heel goed ontvangen, nazicht van de schoenplaatjes, enkele oefeningen en dan de fiets op. Al snel was het Jeroen duidelijk waar het probleem lag, mijn zadel stond vier centimeter te laag!! Ook werd mijn handpositie gecorrigeerd. Een duidelijke uitleg over de cijfers en de garantie dat mijn inspanning op de fiets tot betere resultaten zal leiden. Jeroen vroeg om een feedback na mijn eerste rit met de aanpassingen.

Wat was dat een andere fietservaring. Ik kon rond mij kijken, van het landschap genieten, rechtop zitten, armen uitsteken, achterom kijken, ondanks het hogere niveau van het zadel voelde ik mij zekerder op de fiets.

Wat de handpositie betreft was het nog wat zoeken, maar dit gaat iedere week beter. Ook de achillespezen, die na de eerste rit na de aanpassingen rood en gevoelig waren, geven nu geen last meer.

Dus ik kan wel stellen dat mijn bezoek aan de 185 coaching center nuttig was. Het rendement van mijn benenwerk is pakken beter als ervoor, alle beenspieren worden gebruikt bij het fietsen.

Heidi Heindryckx

koen michielsen webdesign