Bikefitting

  • Voor de professionele wielrenner of recreatieve fietser.
  • Voorkom fysieke klachten.
  • Verbeter je fietsefficiëntie.
  • Screening op basis van een 3D-analyse.
Bikefitting - Forward Coaching Antwerpen

Bikefitting bij Forward?

Kennismakingsgesprek & screening van het lichaam

De Forward bikefitting vertrekt vanuit jouw fietsgewoontes en -doelen. We brengen eigenschappen als rijstijl, spiersterkte en -flexibiliteit volledig in kaart. Dan start de bikefitting. Niet iedereen wenst om heel sportief te zitten. Onze bikefit houdt rekening met deze factoren en creëert een juist evenwicht tussen prestatie en comfort.

Voor jouw eerste meting optimaliseren we jouw schoenplaatjes.De juiste positionering van de schoenplaatjes voorkomt pijnklachten en maximaliseert het fietsplezier.

Start van de Bikefitting

We brengen via de Retül 3D-technologie jouw huidige positie in kaart. Via dit bikefit-systeem analyseren we jouw beweging op de fiets. We kunnnen aan de hand van deze cijfers achterhalen of de coördinatie van jouw spiergroepen juist is.

Zadeldrukmeting (optioneel)

Bij zadelpijn kan je ook gebruik maken van het gebioMized zadeldruksysteem, dat meer info geeft over de druk van jouw zitvlak op het zadel en het meest geschikte zadel voor jou bepaalt. Het geeft ook een extra beeld of je al dan niet symmetrisch op de fiets zit. Dit is dus van toegevoegde waarde voor elke bikefit.

De juiste fietspositie

Na zo’n twee uur hebben we jouw perfecte positie gevonden en is jouw bikefit afgerond. We maken een 3D-tekening van jouw finale fietsafstelling. Dit verslag laat toe om de kadermaat te bepalen van een eventuele nieuwe fiets. Zo garanderen wij onze service na elke bikefitting.


Tarieven Bikefitting

Bikefitting inclusief aanpassing schoenplaatjes
atleten met jaarformule -20 % korting
€ 285,-
Bikefitting tweede fiets€ 100,-
Aanpassen schoenplaatjes€ 50,-
Zadeldrukmeting€ 75,-

Ook interessant voor jou

koen michielsen webdesign